Proposed Programme for Orientation Session for New Members of the Committee of the Permanent Representatives of UN Environment

Tuesday 24 January 2017, 09:30 am to 1:00 pm, Conference Room CR4

TIME	ITEM	FACILITATOR
09:30 am (10 mins)	Introductions and welcome remarks	H.E. Ms Julia Pataki, Chair of the Committee of Permanent Representatives
09:40 am (5 mins)	Setting the Scene: Video on UNEP's mandate (3 minutes)	Governance Affairs Office
09:45 am (10 mins)	Introduction to UNEP: History, structure and place in the UN system	Jorge Laguna-Celis Secretary, Governance Affairs Office
09:55 am (15 mins)	Understanding the Essence of UN Environment: The Medium Term Strategy, Programme of work and budget	Sheila Aggarwal-Khan Chief Programme Coordination
10:10 am (20 mins)	Brief introductions of the work of Substantive Division - Science Division (10min) - Law Division (10min)	Division/Regional Directors Jacqueline McGlade Elizabeth Mrema
10:30 am (30 mins)	Coffee break	
11:00-11:50 am (50 mins)	Brief introductions of the work of Substantive Division - Ecosystems Division (10min) - Economy Division(10min) - Communication division (10min) - Strategic Programme and Policy Division(10min) - Corporate Division (10min)	Division/Regional Directors Mette Wilkie Ligia Noronha Naysán Sahba Michele Candotti Theresa Panuccio
11:50 am -12:20 pm (30mins)	Questions and answer	Chair
12:20 pm (10 mins)	A Bird's Eye View of the Work of the Governing bodies of UN Environment (10min)	Rosemary Semafumu Mukasa, Deputy Secretary, Head Governing Bodies Unit, Governance Affairs Office
12:30 - 12:40 pm (10 mins)	Civil Society Engagement (10min)	Alexander Juras, Head, Civil Society Unit, Governance Affairs Office
12:40 pm (10 mins)	Working methods of the Committee	Committee Chair
12:50 pm	Closing	H.E. Ms Julia Pataki, Chair of the Committee of Permanent Representatives